Det här med att städa

Tja bloggen! Då var vi här igen, torsdag och dagen innan helgen. För många är det bara en vanlig dag men för mig är det veckans städdag, så jag är inte på jättebra humör för tillfället. Jag införde det här med en städdag för några månader sedan eftersom jag insåg att det aldrig kommer bli städat om jag inte bestämmer när det ska göras. Det har gått någorlunda bra hittills även om jag ska erkänna att jag har ringt en städfirma i Uppsala några gånger. Jag vill hitta rutinen där jag gör det varje torsdag utan att behöva bli irriterad, men jag tycker att det är så tråkigt att städa så det är svårt. När jag säger städa så innebär det bland annat, diskning, dammsugning och rengöring av köket samt toaletten. Det är just köket om är min svåra sida och i synnerhet disken, jag är så fruktansvärt dåligt på att diska efter mig så fort jag har lagat mat. Jag låter det oftast stå i några dagar innan jag tar tag i det och då står jag där med en överfylld diskho istället. Det hade varit så mycket enklare att bara ta tag i disken direkt istället för att låta det vara några dagar, men det är svårt. Har man stått i köket och lagat mat i en timme så finns inte energin där för att sedan stå och diska upp allting efteråt. Ibland tänker jag att jag ska diska efter jag har käkat men det har nog aldrig hänt om jag ska vara ärlig. Just idag har det också varit en extra tung dag på jobbet med väldigt mycket att göra så det kan hända att det blir städfirma den här gången också, men jag ska ge det ett försök så fort jag kommer hem till Uppsala. Städfirma eller inte, rent ska det bli oavsett!